Собственикът на „ТВ Ентъртеймънт” ЕООД Надежда Кехайова се срещна днес с извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан у нас Н. Пр. г-жа Наргиз Гурбанова. Визитата бе покана на посолството във връзка с проект за заснемането на документален филм за мултикултурализма в Азербайджан. В разговорите участваха също и Председателят на Асоциацията на докторантите в България Павлина Иванова, както и вторият секретар по въпросите на образованието и културата г-жа Вюсала Садъгова. По време на срещата бе обсъдена информацията за напредъка по реализацията на филма, както и възможностите за привличане на консултанти от азербайджанските научни среди. „Проектът стартира по покана на азербайджанска неправителствена организация в края на миналата година. 

1400-тонна тунелопробивна машина започна пробива на третия метродиаметър в столицата от днес. Стартът беше даден от кмета на София Йорданка Фандъкова на голямо публично събитие, организирано от ТВ Ентъртеймънт.

„Нека си пожелаем през втората половина на 2019 г., да се поздравим с новия 12-километров участък и с 12 нови метростанции, които ще позволят на още 130 хиляди  столичани да получат достъп до най-бързия, удобен и екологично чист транспорт", заяви от трибуната кметът Фандъкова.

Машината е произведена през есента на 2016 г. специално за условията на Проекта за разширение на Софийското метро от водещата в тази област немска компания „Херенкнехт" („НЕRRENKNEСНТ") в Шванау, Германия. Дължината й, заедно със съпътстващото оборудване, е над 180 мeтра, а диаметърът — 9,4 метра. Тежи 1200 тона, а заедно със съпътстващото оборудване – над 1400 тона.  Тя ще изгради тунелите между станциите, като ще премине последователно през 6 метростанции от централния участък. За целта основната част от конструкцията на всички метростанции трябва да бъде готова и набрала проектна якост преди пристигането на машината на съответната метростанция. Очаква се машината да изгради метротунелите от 7 км трасе и да бъде разглобена и извадена от изходна шахта до метростанцията на театър „София" в края на 2018 година.

Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира работите по изпълнението на Линия 3 днес. „ТВ Ентъртеймънт“ ЕООД организира официално посещение, проведено на метростанция 14, която се намира на кръстовището на ул. Житница и бул. Цар Борис III в кв. Красно село. На инспекцията присъстваха и заместник ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” (ОПТТИ) 2014-2020 г. Галина Василева, представители на Столична община, бенефициентът и изпълнителите в обединение „Метро-3-2014”, медии и др. Директорът на „Метрополитен” ЕАД инж. Стоян Братоев отчете, че строителството на участъка се изпълнява в съответствие с графика.

Филмът “Колко си хубав” е сред 33-те независими продукции, участващи в 34-то издание на фестивала на българския игрален филм „Златна роза“. Той ще се проведе във Варна между 19 и 25 септември 2016 г., а в него за първи път участват 29 късометражни и 4 пълнометражни филма, осъществени без държавна подкрепа. В периода 29 септември – 4 октомври пък филмът ще се бори за награда и на 18-тия Международен кино фестивал в Солун, където ще има 2 прожекции. В него ще участват над 1200 игрални и документални филми от 89 държави по света.

Официални гости на събитието бяха Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, кметът на София Йорданка Фандъкова, Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и много други официални лица. Тържествена литургия отслужи Негово преосвещенство Бранитския епископ Викарий.